WOW indeed

May 25, 2011

shirt and shoes H&M; pallazo pants Asos
/
košile a boty H&M; palácové kalhoty Asos




I had known about yesterdays art opening Now&WOW at Langhans Gallery for about three weeks. Im sure you can imagine my surprise when the day before yesterday I received e-mail with a congratulation that photographs from my blog were going to be shown there as well. I would say it was quite out of place considering that no one bothered to ask me if they can use my images. It was very shocking that gallery with such a good name, or so I thought, was not able to follow simple rules of copyright. If they would have approached me with such a offer I would have agreed but only if i could choose the photos myself. They presented some of my very old photos taken with iPhone and even photographs which were taken for czech Elle or by other people. I really do not know what to say. I don't understand how the curator Walter Keller and other people involved can be so unprofessional.


/   


O včerejší vernisáži v Langhans galerii Now&WOW jsem věděla asi 3 týdny. Určitě si tedy dokážete představit mé překvapení, když mi předevčírem přišel e-mail s gratulací, že fotky z mého blogu byly vybrány a budou na ní prezentovány. Já bych řekla, že gratulace nebyla úplně na místě, vzhledem k tomu, že se mě nikdo neobtěžoval zeptat jestli by mohli mé fotky použít. Byl pro mě opravu šok, že seriózní galerie, jakou Langans je, nebo jsem si to alespoň myslela, nedokáže dodržet jednoduchá pravidla autorského práva. Kdyby mě s takovou nabídkou oslovili, rozhodně bych nedodmítla, ale rozhodně by mělo být mým rozhodnutím, které fotky z mého blogu se můžou na vernisáži prezentovat. Na vernisáži se jednak objevili fotky, které bych vystavit nesvolila (pár starých fotek pořízených iPhonem) a dále také fotky, ke kterým bych ani svolení dát nemohla, protože je pořídil někdo jiný (fotky z Elle a fotky od Paulíny). Nevím, co na to říct. Takové neprofesionální chování ze strany kurátora výstavy Waltera Kellera a dalších organizátorů mi přijde krajně nevhodné.
Možná to jiným bloggerům, jejichž fotky byly na výstavě taky k vidění nevadí, ale já s takovým jednáním prostě nemůžu souhlasit.

31 comments:

Monika said...

A resila si to s nekym z galerie na miste?

Petra Šťastná said...

Škoda toho... Věřím že to naštve.

véčko said...

to je čudné, lebo som myslela, ze takéto veci sa uz nerobia, no nic, strasne ti to pristalo!

Moni said...

máš pravdu, spýtať sa mohli..ale myslím že aj tak super :) krásne ste, Paulína aj ty :)

Unknown said...

zaujimavy, "profesionalny" pristup :P

magdina said...

upsss, to je vážně trochu divný...

tonbogirl said...

suhlas, to sa nerobi!!! az na par hodnotnych vynimiek je moja skusenost, ze ludia maju pocit, ze ked fotis na blog alebo proste uverejnujes na nete, tak mozes byt rada, ze ti niekto nieco vystavi, uverejni, bez opytania, zadarmo....bull...t....

Martina Navrátilová said...

Strašně moc ti to sluší:) A taky by mě zajímalo, jestlis jim tam vynadala:))

Zuz said...

úplne s tebou súhlasím !
ty si bola krásna *

. said...

To je slušná drzost. Možná by stálo za to to medializovat trochu víc, aby si takovýhle věci už nedovolovali.

Stran oblečení - nejsem moc velký fanda maxi sukní, ale tahle teda je! Fakt pěkné.

Martina said...

ZU: Presne nad tim uvazuju.

PS: jsou to maxi kalhoty

Martina said...

Monika, Martina: Na místě se mi to nechtělo řešit ale poslala jsem jim milý email http://www.facebook.com/photo.php?fbid=175602419161918&set=a.157444850977675.42640.157387000983460&type=1&theater

Malin said...

Chápu, taky by mě to naštvalo... a ty kalhoty jsou úžasné :)

Adéla S. said...

Přesně tohle jsem řešila taky a mám na to do puntíku stejný názor. Ani se toho osobně nemůžu zúčastnit, takže se vlastně nemůžu podívat, co tam mám za fotky. V brzké době by tam měla jít sestra a natočit mi video, abych měla aspoň trochu představu, jak to vypadá. Asi napíšu mail, nebo taky se "zmíním" i výstavě na blogu, nevím. Z toho, co jsi tady uvedla me mrzí (čti štve), že se nemůžu na vlastní oči přesvědčit, co a jak a nedělám z komára velblouda. Kdyby mě požádali, tak samozřejmě budu souhlasit (po schválení výběr fotek), jenže takhle z toho mám dost rozporuplný pocit...

dolcezuzka said...

fúha, tak toto je teda dosť odveci... mala by si im narobiť poriadny problém, nech sa to už neopakuje pri niekom inom...
krásne jednoduchý outfit, btw :)

Nika Chic said...

Šílený!! Naprosto. Podobnou situaci jsem řešila s Novým Prostorem (arogantní, absolutní nezájem) a s Respektem (uznali chybu), ale tohle mě fakt dostalo. Žijeme snad na Balkáně? To si tady vážně každý myslí, že když je něco na webu je to majetek všech? Měli by se probrat!!
Jinak mám kontakt na právníka, který se přímo autorskými právy fotek zabývá a už mi radil, takže když tak napiš, kdybys to chtěla řešit víc a pošlu ti info.

TH. said...

podle mě to berou jenom tak, že se nějaká mladá holka fotí, tak si pár jejích fotek pkěně vezmeme, zveřejníme a ona ještě může bejt ráda, že jí zviditelníme a tim pádem nám bude líbat ruce, držet pusu a šoupat nohama :-/ je to humus. Zvlášť, když ti napsali mejl, jako kdybys vyhrála nějakou cenu, ze který bys měla skákat tři metry do vzduchu.

Teruna said...

taky jsem se nestacila divit, kdyz mi psali. ani nevim jaky fotky pouzili, radsi to snad ani vedet nechci. neni to prvne, co moje fotky nekde pouzili a dozvedela jsem se to spis tak nahodou...tak to tady chodi. je to na internetu, je to majetek vsech vis:D

B.B.B. said...

Wow, tak to si dovolili hodně! Držím palce v řešení, i ostatním holkám-blogerkám!

Unknown said...

No tak to je drsný...

.zu said...

tak takové chování od galerie bych nečekala. trapas.

luckapucka said...

asi to nejsou až takoví profíci jak se tváří. Těch je v téhle republice víc než dost.bohužel

Papada said...

presne u tehle vystavy jsem si rikala, jak resili autorska prava a bohuzel se mi potvrdilo, ze na ne kaslou. rozhodne bych to nenechala byt, at vidi, ze si to nenechas libit.

Veronika said...

Koukala jsem, co jsi jim poslala za mail. Nandala jsi jim to pěkně. Tohle se prostě nedělá.

Jinak ti to moc slušelo, kalhoty jsou úžasný. :)

Marry said...

Mne sa to našťastie ešte nestalo, ale verím, že si rozhorčená. Dúfam, že sa aspoň ospravedlnili!

Tamara said...

dokonala si tam!

jul said...

trebalo si otvorit hubu pekne nahlas rovno na mieste. najucinnejsie)

Klára said...

Ja o galerii Langhans své mínění mám, už třeba podle pár výstav které pořádali.
Zastávám stejného názoru jako ty.
- - -

czech foreigner said...

souhlas! a seklo ti to!

dinamita.paquita said...

that's very pretty indeed!

Slanelle said...

Hi!

I'm Slanelle, Fashion Editor at HYPEED.com, we just launched an open theme based on palazzo pants (http://hypeed.com/ai48#p824), and I'd love you to send these pics, because you just look super stylish!

Hope you'll post them :)

Xoxo,

Slanelle

www.hypeed.com

Hope you'll post them :)

Xoxo,

Slanelle

www.hypeed.com

Post a Comment

ShareThis