Pho

May 18, 2011


Ja vím, že tenhle je blog je normálně o módě, ale kvůli téhle polévce musím udělat vyjímku. Chápejte jsem docela sváteční kuchař a vaření obvykle obstarává Josh (nejen, že mu to hrozně jde ale hlavně muži u plotny jsou děsně sexy) ale Pho je jedna z věcí, kterou vařím hrozně ráda. Tady máte recept...
Budete potřebovat:
pórek
žampióny
1 cibuli
česnek (asi 3 stroužky)
zázvor
sojovou omáčku (pravou!!)
2 chilli papričky
rýžové nudle
vepřové maso (nejlépe plátky popřípadě kuřecí)
naklíčené mungo fazolky (mají je třeba v Albertu)

Maso nakrájejte na nudličky a osmahňete spolu s cibulkou a sojovou omáčkou. Přidejte žampióny, česnek, zázvor (asi 3cm velký kus) a chilli paričky nakrájený na plátky a zalijte horkou vodou (možství záleží na tom kolik polívky chete mít já obvykle dělám asi 2l). Celé vařte asi 20min a pak přidejte pórek a vařte asi dalších 10min. Nakonec do polívky dejte naklíčené mungo fazolky a rýžové nudle a vařte další 3min a máte hotovo. Hotovou polívku můžete ještě posypat čerstvým pórkem.
Dejte mi vědět jak jste uspěli.

18 comments:

Mia said...

vypadá to moc zajímavě, vyzkouším!:)

JF said...

Tak já takovýhle polévky miluju nejvíc na světě, jsem rád že jsi to sem dala :)) Taky jí občas dělám (muž u plotny=sexy? :P) a moc mi chutná :)) Můžeš třeba sdílet recepty, rád se od někoho přiučím :)

Saliva said...

nomnom

M. Elfish said...

uáu, vyzerá to úžasne

minimoni said...

neco podobneho znam uzasna :)

http://minimoni-minimoni.blogspot.com/

. said...

Zrovna dnes jsem se účastnila vaření hot&sour soup. Tohle vyzkouším co nejdřív, vypadá to kupodivu i docela zdravě, což se o všech těch čínských věcech v těstíčku říct nedá.)

STEPANKA said...

vypadá to super... škoda, že mám na česnek alergii... zkusím bez toho!

Teruna said...

devce, vis, ze tam mas spatny nudle?:D musej bejt ty tlusty, tohle mate jenom pseudo pho:P

▲Tyna said...

yuumm!

Unknown said...

Nee vybavila se mi moje traumatická zkušenost z instantních polívek Pho od vietnamců. Prodávaj je v plastovejch kelímcích a tvářej se jako by byli něco víc. Snad to bylo lepší! (Určitě)

orchidea rosa said...

Dovolila bych si namítnout, že tohle není pho. :) Ale bún. :D Navíc do této typické vietnamské národní pochoutky se nedává česnek ani sójovka, ale jen cibule a třeba badyán a hovězí maso. Ale chápu, že tohle je asi vaše upravená verze a asi vám to tak chutná! :)

Eva ▲ said...

před měsícem jsem byla ve Vietnamu a polívku Pho jsem tam měla pořád, je to nejlepší jídlo!!
xxEvaa

Nika Chic said...

A ještě čerstvej koriandr a nakládanej česnek! Ať to má říz:)

Unknown said...

mnam

Šárka said...

ja se nejdriv lekla, ze v tom plavou vlasy! uf

Martina said...

bla bla netvrdim ze je to presny recept ten si muzete vygooglit:P Tohle je moje verze:) a na velikosti nudli nezalezi:).

Petra said...

vypadá to dobře , nejpíš to vyzkouším :)

Nga Luongova said...

tohle bych spíš pojmenovala ''Bún''(polévka s tenkými nudlemi):D ... musím tě někdy naučit jarní závitky(super lehký recept) to budeš slintat;)

Post a Comment

ShareThis