But first, anti-ageing coffee!

Apr 27, 2015


Originally I had totally different post in mind but as it happens to people with extremely sensitive skin I got some sort of allergic reaction to something as of yet unidentified and ended up with very sexy rash all over my face. Oh well...
I am one of those people who just LOVE coffee. Even when I had trouble sleeping and needed to give it up for a while I just switched to decaf so I don't have to stop drinking it completely. I think that good coffee is best enjoyed black but this recipe is anti-ageing so it is definitely not spoiling it.

Ingredients:

1ts - 1tbs of ghee ideally organic. You can buy it online or make your own - it is really easy. Unlike butter it is lactose and casein free and it doesn't need to be refrigerated and it has much longer shelf life but most importantly it is rich in vitamin K which is well known for its anti ageing properties but there are not many natural sources of it in western diet. Ghee is also often used in Ayurvedic medicine and you can even use it at night instead of eye cream.

1ts - 1tbs of coconut oil - the advantages of using coconut oil are well described so I am not going to go over them again. It is not essential for this recipe but then again why to leave it out when it has so many benefits and tastes so good. You don't need to buy organic but make sure to purchase the cold pressed unrefined version.

1ts of turmeric (or as much as you can handle) - turmeric is what makes this coffee really awesome. It is proven it has anti-agening properties, fights cancer, boosts immunity, cleanse the liver, helps digestion, is antibacterial and even whitens teeth despite the fact that is yellow and I am only listing few of it's amazing list of benefits.

1ts of cinnamon to taste

good coffee - choose french press or drip coffee and I recommend to choose a fair trade and/or organic kind

Mix all ingredients with a blender. This part is crucial if you don't want black coffee with oil floating on top. Blending it (with whatever tool) gives it nice foam and perfect creamy flavour just like latte.
Cheers!

/

Původně jsem měla v plánu, přes víkend nachystat úplně jiný článek, ale jak se to lidem s extrémně citlivou pletí stává dostala jsem alergii, na co, bude teprve třeba zjistit, každopádně se mi obličej úplně celý osypal vyrážkou, sexy. No nevadí...
Patřím mezi lidi, kteří milují kávu, dokonce tak moc, že poté, co jsem začala mít problém se spáním, jsem radši volně přešla na kávu bez kofeinu, jen abych se kávy nemusela vzdávat. Myslím, že dobrá káva se má pít černá na druhou stranu tahle káva je proti stárnutí, takže to rozhodně není žádné prznění.

Ingredience:

lžička - lžíce ghí (ghí - jinak též přepuštěné máslo si můžte vyrobit doma podle tohohle návodu. Nebo se dá sehnat v bio kvalitě například tady nebo tady . Narozdíl od másla je zbavené laktózy a kaseinu může se uchovávat ve spíži a strašně dlouho vydrží a narozdíl od másla se na něm dá i skvěle smažit).
Proč právě ghí? Je bohaté na vitamín K, který je jeden z vitamínů, které zpomaluje stárnutí ale přirozeně se v západní dietě moc nevyskytuje narozdíl například od Asie. Jeho prospěšné vlastnosti využívá hojně například tradiční ajurvedská medicína navíc ho taky můžete používat na noc místo očního krému.

lžička - lžíce kokosového oleje - výhody kokosového oleje a jeho použití jsou nekonečné, pár z nich je zmíněno například tady. Pro tenhle recept ho můžete vynechat na druhou stranu je ale velkým přínosem a chutná skvěle takže jeho použítí rozhodně doporučuji! Nemusíte si kupovat bio ale rozhodně si vybírejte jeho nerafinovanou verzi lisovanou za studena.

lžička kurkumy (nebo kolik jen snesete) - co z téhle kávy dělá opravdu zázračnou věc je právě kurkuma. Má prokázané účinky v boji proti stárnutí, rakovině, posiluje imunitu, čistí játra, podporuje trávení má antibakteriální účinky a dokonce i přesto, že je žlutá bělí zuby a to jsem ani nevyjmenovala všechny! Já jsem si koupila velké balení v bio kvalitě ze Sonnentor.cz. Snažím se jí přidávat do jídla každý den ale tohle je opravdu skvělý způsob, jak ji začít konzumovat ve větším množství.

lžička skořice na dochucení

kvalitní káva - zvolte překapávanou nebo z french pressu a doporučuji si dát záležet i na výběru kávy, ty obyčejné díky špatnému zacházení při pěstování a sušení můžou obsahovat hodně mykotoxinů navíc je určitě lepší zvolit Fair trade a Bio z etického a ekologického hlediska. Já si kupuji fair trade kávu bez koffeinu ze Sonnentor.cz nebo bio fair trade kávu z Mama Coffe.

Všechny ingredience smícháte dohromady a kávu chvíli pomixujete nebo našleháte. Tohle je opravdu důležitý krok pokud nechcete černou kávu s mastnými oky na povrchu tenhle krok nesmíte vynechat. Je jedno jestli použijete klasický mixér, tyčový mixér nebo takový ten mini šlehač na kávu výsledek je káva s krémovou pěnou která chutná úplně jako latté! Takže cheers a hezké pondělí!



7 comments:

Bonnit-S said...

ja som tiež veľký kávový fanda ale mám radšej tú atmosféru kaviarní a ten rituál, takže doma málokedy pijem kávu, ale toto určite vyskúšam :)

Michael said...

Tak až na tu kurkumu bych to asi dal =)

Moc pěkný šálek =)

Michael
www.ontheleaf.net

Evička said...

zkusim! prvne ale musim sehnat ghi :)

Izabella said...

I love you style, photos and personality. Keep going !!

Môj BLOG /KLIK/

pure zlo said...

tak jsem ted delala, akorat bez ghi. a mam ho k bananovymu chlebicku a omg laska. divim se, ze ta kurkuma je tam fakt super.

Mainan said...

we are supplier product fiberglass from indonesian, i think this website is very awesome for design and article. Thank you
Pot Bunga Dekorasi Pernikahan
Sangkar Burung Murah Tasikmalaya

sherrysabri said...


شركة تنظيف فلل بام القيوين
شركة تنظيف سجاد بام القيوين
شركة تنظيف كنب بام القيوين
شركة مكافحة الرمة بام القيوين
شركة مكافحة الصراصير بام القيوين
شركة مكافحة حشرات بام القيوين
شركة تنظيف مطابخ بام القيوين
شركة تنظيف منازل بام القيوين
شركة تنظيف موكيت بام القيوين
شركة تنظيف خزانات بام القيوين
شركة تنظيف واجهات زجاجية بام القيوين
شركة جلي رخام بام القيوين

Post a Comment

ShareThis