I quit shampoo vol. 2

Jan 8, 2015


Tohle je moje zimní verze oblékání pro přežití. Oversized bomber, pořádný svetr a Nike Air Force 1.

Zajímalo vás, jak se to dále vyvíjí s mým závazkem nemýt si vlasy. Ve svém úsílí samozřejmě nepolevuji, ale rozhodně to není procházka růžovou zahradou. Vlasy se mi mastí v podstatě pořád stejně rychle. Respektive z jednoho dne se interval protáhl lehce nad jeden a půl, kdy moje vlasy vypadají čisté. Jednou týdně si vlasy umývám vodou se sodou a ta je umyje naprosto dokonale, ale trochu mě po ní svědí pokožka hlavy, takže musím spoléhat i na další altenativy šampónu. 

Vyzkoušela jsem tyhle:

Jablečné pyré (1/2 pyré 1/2 vody) - výhodou je, že je to velmi příjemné a hezky voní. Jeho mycí vlastnosti jsou ale omezené. Funguje na trochu mastné vlasy, ale v dalších fazích je už moc neumyje. Spíš osvěží.
Marocký jíl - Rhassoul (vrchovatá lžíce zalitá hrnkem horké vody) - výhoda je, že je skvělá na pokožku hlavy a dá se použít na celé tělo. Nechává ale vlasy susší a takové trochu tuhé, což je ale na jednu stranu fajn, protože už není potřeba žádný lak ani tužidlo. Nedoporučuji ale 2x po sobě - zůstal mi ve vlasech hřeben!

Tak uvidíme, jak se to bude dále vyvíjet. Neztrácím ale naději.






7 comments:

Barbora Tauerová said...

Zpětně přeji do nového roku všechno nejlepší a ať se s blogem daří! Vždy mě to tady bavilo a poslední dobou čím dál tím víc! Co se týče bezšámpónové péče, za sebe můžu doporučit toto http://eshop.havlikovaapoteka.cz/index.php?id_product=14&controller=product - české, bio a funguje!

Unknown said...

Už jsem četla pár článků o nemytí vlasů a také jsem o tom přemýšlela...ale nevím, jestli bych to vydržela, jsem zvyklá mýt si je každý druhý den.

Alice said...

zajímavý! každopádně tady máš vlasy fakt krásný :)
btw - to je dobrý vidět místo kde pracuju tady u tebe! ale nepřekvapivý - dělám ve stejný firmě jako Juraj :)

Oťas said...

Za me funguje. Voda se sodou, oplachnout a nanest dve lzice jablecneho octa smichaneho s vodou. Vlasy jsou jemnejsi a nemasti se tolik, alespon u me. Jsem chlap, ale doporucuju vyzkouset. Na sampon uz asi nesahnu.

Martina said...

Otas: Ano o to pouzivam jednou tydne ale jak pisu v clanku po sode me svedi hlava a masteni vlasu se zatim take nezlepsilo.

Unknown said...

Jsem v tom taky...zkousim tuhe bylinkove sampony, ghassoul, ájurvédské práškové šampony i sodu s octem...vlasy jsou po umyti vetsinou tuhe/pevne, coz kvituju, ale u korinku zaroven takove mastne, nevim, jestli spatne vymyvam (vrrr uz ted ten ucet za vodu) nebo je to jen dusledek prechodu na tento typ pripravku a casem si vlasy i pokozka zvyknou...svedivost mnohem mensi, ale prestala jsem i s fenem, takze vlastne nevim, co ma na to vetsi vliv...mozna to taky moc stridam a k tomu ta zima...kazdopadne chci vydrzet, vyzkouset jeste metodu s zitnou moukou a snad se to nejak usadi...k "normalnim" samponum se uz vracet rozhodne nechci...mavam z Brna a fandim ti :)

Mitsuuko de Ak said...

Já jsem se až k sodě nedostala, Stačil mi marocký jíl a tím jsem si myla vlasy v kuse cca půl roku - měla jsem je objemné, kudrnaté, lesklé a hrozně pevné. Mýt jsme je musela až po dvou týdnech, ale dodržovala jsem interval 1x týdně. Určitě to chce přeliv. Po umytí lávovkou jdou vlasy buď "nakondicionérovat" práškem Amla - voní po sušených švestkách - který vlasy zjemní a změkčí, nebo použít přeliv 1:10 z jablečného octa a vody (když smrdí ocet, použít citronovou šťávu). Výborný je i přírodní bylinný nesmyvatelný kondiš ve spreji od John Masters ze zeleným čajem a měsíčkem ;)

Post a Comment

ShareThis