cosmetic update #1

Nov 24, 2014

Rozhodla jsem, se že pro přehlednost budu všechny o kosmetice číslovat. Takže začneme tím dnešním zase pěkně od začátku.

Už je to řadu let co se odličuji micerální vodou od Biodermy a víc než rok od doby, co jsem na noc začala používat Bio Arganový Olej. Poslední dobou se ale z mé kdysi vytrvale suché pleti (snad asi i díky tomu oleji) stala spíš normální až problematická a mě se víc než kdy předtím začaly dělat pupínky. Byl to docela neočekávaný vývoj, vzhledem k tomu, že už jsem v druhé půlce dvacítek, ale přimělo mě to trochu upravit svoji pleťovou rutinu. Protože je ale moje pleť stále citlivá  potřebovala jsem šáhnout po něčem co by ji nedráždilo (navíc jsem vyloženě proti značkám typu Clinique, které si na svoji vhodnost pro citlivou pleť opravdu jen hrají - to už mám odzkoušeno).
...a tak jsem objevila Kiehl's, respektive jsem ho znala už ze svých cest po USA ale teď jsem se ho konečně rozhodla vyzkoušet a vůbec poprvé v životě se odhodlat k používání tonika a že to bylo úspěšné to je jasné, jinak bych to sem ani nepsala.
Uklidňující měsíčkové tonikum, jsem zvolila proto, že je narozdíl od drtivé většiny ostatních značek úplně bez alkoholu ale přesto, nebo spíš právě proto (odmašťováním mastné pleti docílíte spíš zvýšením produkce mazu než naopak) mi s pupínky dost pomohlo. Hurá! Měsíček navíc pleť perfektně zlidňuje a dobrou správou je, že úplně stačí pár kapek.
Arganový olej na noc jsem zase nahradila Midnight Recovery koncentrátem, který není tak výrazně mastný a mnohem rychleji se vstřebává. Navíc voní po levanduli, což je moje nejoblíbenější vůně vůbec.
K tomu jsem přidala i jejich BB cream, který je pro mě asi zatím vůbec nejlepší BB cream, jaký jsem kdy vyzkoušela. Naprosto mi vyhovuje jeho krémová textura, skvěle se nanáší, rychle se vstřebává a vypadá naprosto přirozeně. Dám si přes něj lehce minerální pudr MAC a vydrží mi celý den. Jediné co vás může překvapit je vůně ...připomíná mi trochu lékárnu, ale mě to osobně vůbec nevadí, protože po zkušenosti s Arganovým olejem (který mimo jiné pořád občas používám na zklidnění a vyživení), vím, že dobré věci nemusí vždy vonět. Takže u mě výhra na celé čáře.

/


Kromě toho jsem ale v dekorativní kosmetice stále naprosto věrná MACu a v pátek jsem se byla mrknout na představení nové vánoční kolekce a edice Heirloom Mix, která je plná třpytek a tmavých ale krásných odstínů, tak jak se na zimu patří. 
Mě asi nejvíc láká tahle minerální tvářenka v perfektním odstínu chladně růžové a mini balení pigmentů, které mě baví snad ve všech odstínech. Různá vánoční balení produktů jsou navíc skvělým dárkem pro jakoukoliv ženu...třeba pro mě, ehm Ježíšku? 
Vyzkoušet si je můžete na speciální MAC oslavě na které se můžete příhlásit na info@maccosmetics.cz
už jsou volné jen tyhle termíny:
 M•A•C OC Nový Smíchov: 24. 11. od 18:00 a 25. 11. od 19:00
M•A•C OC Palladium: 26. 11. od 18:00 a 27. 11. od 19:00
M•A•C OC Chodov 28. 11. Od 18:00 a 29. 11. od 15:00


Jinak, díky pročištění skříně a dokoupení pár základních kousků, se konečně začínám dostávat na šatník se kterým jsem velmi spokojená a už se opravdu těším až se s vámi koncem týdne podělím o nové outfitové příspěvky i o to jak se zatím vyvýjí můj šatník o 5. kusech.
Jo a taky o tom, jak se ze mě stává větší a větší hipík. Stay tuned.

7 comments:

Symphony said...

Ne, že bych kritizovala obsah článku, a to i přesto, že jsi nevěnovala moc času struktuře, ale kontrola s/z a i/y by tomu dost výrazně zvedla úroveň. Tolik hrubek v jednom příspěvku, to snad ne!

Martina said...

Symphony: Děkuji za upozornění. Přesto mi ale přijde, že říkat o dvou "tolik" je lehce přehnané. Tak či tak jsem jenom člověk, který chybuje. Nedělám tohle profesionálně a nestojí za mnou tým lídí, který by na tomhle blogu pracoval. Já bych řekla, že v tom je kouzlo blogů...že nejsou perfektní, nejsou to modní magazíny ale jsou autentické a mnohem blíž svým čtenářům právě proto, že jsme jen obyčejní lidé a naše blogy nemusí být dokonalé, hlavně když mají osobnost. Tak to alespoň vnímám já, takže buď mě můžeš mít ráda i s chybami nebo mě můžeš s klidem ignorovat:) To je na tobě.

Barborat said...

možná by ses měla vykašlat i na interpunkci, nakládáš s ní dost volně. ale článeček je tleskánkový, nic mu nechybí, postřehy od srdíčka, to si nedělám srandu, mně se to líbí, a k tomu napětí, jak se to VYVYNE s těmi chybami. omlouvám se, a možná ani ne, že přilévám olej do ohně, ale pokud ty pěkně upravené fotky opatřuješ textem, neměl by případné čtenáře tak chmuřit/mučit/vytáčet - a předpokládám, že to není tvůj záměr, jistě je chceš potěšit, bliblablí. ještě mě napadá vlídné rýpnutí - dovedeš se hecnout a uběhneš pár kilometrů, ale jsi líná přečíst si po sobě několik vět? tomu se mi nechce věřit. a nyní si jdu otevřít kancelář pro poskytování nevyžádaných rad.

Unknown said...

Chtela jsem reagovat, ale timto rozjedu diskusi spatnym smerem. Obcas sem nakukuji a to jsem skoro o generaci starsi. Neni od veci byt v obraze :-). S chybama i bez chyb :-).

Sylvia von der Haupt said...

Ja by som sa chcela zacat starat o svoju plet lepsie.. kvalitne tonikum je urcite zaklad..ale pomyl su nacase prve kremy protivraskam atd.. take tipy by sa mi pacili.. maju kiehls aj nejake veci proti vraskam, Marti?

Pauline said...

celkom by ma zaujímalo ako je na tom značka Kiehls s parabenmi a celkovo zložením ktore nie su eko atď
:) pretože sa o tie veci dosť zaujímaš aj ich propaguješ a vlastne nič si v tom článku o tom nenapísala tak by ma to zaujímalo že ako to je :)
to midnight recovery by ma tiež lákalo vyskúšať…
moja pleťová puberta snád nikdy neskončí :D


a ešte áno musím sa vyjadriť k tomu textu:
takýto dlhý text je v zarovnaní na stred veľmi nečitateľný a myslím že veľa ľudí to odradí
a k tej gramatike a chybám, mne osobne to vadí ak je to vo veľkom množste, tiež ma to odrádza čítať :)

Martina said...

cipulka: tak to jsi me uprimne potesila!!
Sylvia: rozhodne! Ten midnight recovery zrovna je i proti vraskam! Ale maji taky i denni a ocni kremy.
Pauline: no to uz ani nezminuji, ze tam nejsou protoze je to pro me naprosta samozrejmost, takove produkty vubec nepouzivat. Navic jim muzes vracet obaly k recyklaci, coz se mi taky moc libi.

Post a Comment

ShareThis