4 reasons to wear Birkenstock sandals

Jun 19, 2014

Marni for H&M pajama

1. They are highly fashionable...and don't take it as a bad thing! People aren't looking at this trend from the right angle. Fashion is a form of art and the nature of art is that is supposed produce emotions - to shock and provoke and so it often happens that an "ugly" trend appears and with shoes particularly so. The difference is that before the most high fashion items were usually uncomfortable or practically unwearable the beauty of this trend lies within the liberalization of fashion for women where something that is high fashion can also be very comfortable to wear.
2. They are comfortable ...duh! Thank god I bought these before my vacation it was the perfect shoe for exploring the city.
3. Those who worn them the whole time will think that you finally ditched fashion and your uncomfortable shoes and came to your senses when really you are more fashionable than ever.
4. It's a conversational piece! People will hate them or they might admire you for being daring or just think you are plain crazy. There will be stuff to talk about either way.

photos Hong Kong bay and flower market

/

1. Jsou v módě...a nemějte jim to za zlé! Lidé se na trend těhle bot dívají trochu ze špatného úhlu. Móda je formou umění a to má vzbuzovat emoce - šokovat, provokovat nebo ho obdivovat a je proto zcela typické že se pravidelně objevují "ošklivé" trendy. U bot bych řekla, že je to velmi dobře patrné. Rozdíl je v tom, že to zároveň obvykle znamenalo, že byly také extrémně nepohodlné nebo prakticky nenositelné a myslím, že v tom je to kouzlo tohohle trendu (a taky trendu nošení sportovních tenisek k čemukoliv včetně pouzdrové sukně) je v tom, že je to velká liberalizace módy pro ženy, tedy že i něco co je high fashion, může být zároveň velmi pohodlné a to bychom měly oslavovat.
2. Jsou pohodlne, ne asi! Koupit si je před dovolenou byl super nápad, na dlouhé chození po městě jsou naprosto perfektní.
 3. Ti, co je nosili celou dobu, si budou myslet, že jste se konečně zmoudřili, vykašlali se na módu a pořídili si praktickou obuv, ale vy budete stylovějši než kdykoliv předtím.
4. Je to téma k hovoru. Lidi je budou nenávidět, obdivovat vás za troufalost nebo si myslet, že vám asi hráblo. Tak či tak budou vzbuzovat vášnivé konverzace.  

7 comments:

Mirabelle said...

Hrozně pěkně jsi to napsala :) naopak mě se tyhle botky moc líbí, nepovažuji je za nevkusné, jako většina lidí, naopak :-) Moc Ti to sluší :)

Jan said...

super, marti!

Unknown said...

Dokonalé fotečky :)

Dakota Adams said...

:D dobře napsané, no tobě sluší všechno

Paula Fleur said...

Dokonalý outfit! Birkeny zbožňujem
Inspiration Point by Paula Fleur

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Ahoj! Koukam na ceske bloggery a nasla jsem Tebe! Super fotky! A botky na jednocku! Pozdravy! Monika
Zacatecnik! www.destiny-monika.blogspot.com

Post a Comment

ShareThis