Bloges Market: I got what you need

Oct 31, 2014


Čistka v mém šatníku pokračuje tentokrát ale ve velkém na Bloges Marketu s dlouhým seznamem blogerek a hlavně bohatým doprovodným programem, kromě skvělých nákupů.
Přijďte 8. listopadu začíná se už v 13.00.
Líbil se vám můj modrý angorák, top s peplumem, červené kalhoty, černou mikinu s vyšívanými kaminínky nebo třeba mentolovou mikinu a sako? Můžete si je koupit a hlavně tohle je jen vrcholek ledovce mám toho nachystaného doma spoustu, tak doufám, že vás tam všechny uvidím!

Mobile

Oct 28, 2014

§
coat and skirt H&M, sweater Asos, shoes Nike

It feels great to finally own a car...well great and very very surreal since I still kind of can't believe it is really mine. However because it is mine and I am the clumsiest and most rash person ever I already managed to scratch it and spill some mustard in the trunk. The story of my life. Anyways at least I had lunch at my newly discovered favourite raw restaurant.
/
Je skvělé mít konečně auto...skvělé a divné zároveň, protože tomu nějak nemůžu pořád uvěřit, že je fakt moje. Ale protože je moje a já jsem ten nejnešikovnější a nejzbrklejší člověk zároveň tak už se mi ho podařilo jak škrábnout, tak rozlít si hořčici do kufru. Klasika. Každopádně jsem si potom aspoň zaběhla do svojí nově objevené nejoblíbenější raw restaurace jak jste si asi všimli na insta. Miluju to! Vyzkoušejte ji a třeba jí taky ohodnťte na Futruy.

1 minimal look & 10 must see TV shows

Oct 19, 2014

photos: Edie 

top COS, sukně H&M, kabát Weekday

Nevím jak u vás, ale u mě podzim znamená výrazné omezení venkovních aktivit a hledáním jiných druhů zábavy a nebudem si kecat, hodně z nás skončí u seriálu. Proto je fajn najít alespoň ty opravdu kvalitní. Některé jistě všichni budete znát ale jistě se najdou i takové, o kterých jste ještě neslišeli a rozhodně si je zamilujete. Děkovné maily adresujte na dannnyrosefashionblog@gmail.com ;D
Tohle je můj top 10:

True Detective: Tohle je pro mě něco jako Rolls-Royce seriálů, je to vlastně spíš dlouhý film a je nejlepší na světě. Takže tak...
Political Animals: Asi neosloví každého ale jestli vás aspoň trochu zajímá politika tenhle seriál vás rozhodně bude zajímat taky.
American Horror Story: nanávidím horory a normálně se jim maximálně vyhýbám ale herecké obsazení a volba tématu je vždycky tak skvělá, že se prostě nemůžu nedívat.
Orange is the new black: Pamatuje si někdo Přítelkyně z domu smutku? Tak tohle je taková americká verze akorát vtipná a trochu odlehčená.
Game of Thrones: tak na tohle se dívají asi už úplně všichni, kdyby náhodou ne, dejte mu šanci i přesto, že jinak nejste na fantasy.
Masters of Sex: něco jako Mad Men ale o sexu. 
Mad Men: ...když už jsme u toho:)
Homeland: Další politický seriál o boji proti terorismu s tím rozdílem, že tenhle pravděpodobně bude bavit i ty, co jinak normálně politika moc nezajímá. Musíte se ale srovnat s tím, že Claire Danes tady hraje naprosto nelíbivou postavu, kterou máte chuť tak trochu zabít.
Hannibal: trochu jiná verze postavy Hannibala.
Modern Family: milé, vtipné a nenáročné.

Jaké jsou vaše top 10?

It is all over now

Oct 7, 2014

top American Apparel, skirt Asos

These photos are some unpublished ones from this summer. The skirt I am wearing was classic case of not such a great buy. I thought I was going to wear it all the time but only had it twice. I love the color though and the length everything else is just somehow not exactly right.
/
Tady je ještě pár nepublikovaných fotek z léta. Ta sukně je úplně klasický případ mylného nadšení. Čekala jsem, že jí budu nosit pořád ale vzala jsem si jí zatím jen dvakrát. Rozhodně to je jedna z věcí, které bych se pro příště ráda vyhnula a radší si jí nekoupila vúbec. Škoda, barva i délka jsou souper.

 follow Martina on facebook.com


Cutting on the blogger BS

Oct 1, 2014

coat H&M Studio AW14,  top American Apparel, skirt Zara

Jistě jste si již všimli mého enviromentálního úsílí například v jednom z předchozích příspěvků nebo na instagramu a tak jsem se rozhodla, že dalším krokem musí být rozšířením mých zásad i na můj šatník. Respektive, už se o to asi rok a půl pokouším ale nedala jsem si žádná jasná pravidla a nedá se říct, že bych byla úplně úspěšná. Proto jsem se rozhodla, že počínaje dneškem začnu svoji první sezónu (tzn. 6 měsíců) šatníku o pěti kusech
Myšlenka je jednoduchá - každou sezónu si můžu koupit pouze 5 nových kousků oblečení + doplnit si základní kousky šatníku pokud je to potřeba.
Nejdůležitější je, že vzhledem omezenému počtu kusů oblečení, člověk začne opravdu přemýšlet co unosí a co je jeden z těch kousků které "omg teď strašne moc potřebuji a jestli si ho nekoupím tak nebudu in" a které opravdu stojí za to a budu je mít chuť nosit i příští sezónu.

Pravidla znějí takto:

1. Kvalita provedení a materiál by měli hrát hlavní roli při výběru oněch pěti kousků. 
2. Základní kousky šatníku se nepočítají - a já dodávám nepočítají se hlavně pokud je opravdu potřebujete.

3. Doplňky se nepočítají - pokud nejsou ovšem zbytečně drahé nebo jsou to typy věcí, které běžně nepotřebujete.

4. Spodní prádlo, ponožky a plavky se nepočítají.
5. Boty se počítají.


Jaké věci se ale přesně dají považovat za základ šatníku? Tenhle seznam může být u každého trochu jiný ale pro mě vypadá zhruba takto: bíle/černé/šedé/tělové tričko, bílý/černý/šedý/tělový svetr, černá/bílá košile, černé šaty, černý kostkýmek, černé úzké džíny, pouzdrová sukně, kožený křívák, černý elegantní zimní kabát, černé lodičky, černé kotníkové boty, černé polobotky a černé/bílé tenisky.
Vzhledem k tomu ale, že spoustu těhle věcí už mám nepoběžím si je hned koupit. Tenhle seznam beru jen jako něco, co si můžu koupit a nebudu počítat pouze v případě, že takovou věc zatím nevlastním nebo se mi zničí nějaká z těch současných, které už vlastním.

Dále si přidávám jěště dvě úplně vlastní pravidla
6. Věci, které dostávám zadarmo se počítají! - pro mě jako bloggera je tohle už trochu sebemrskačství (haha) ale vzhledem k tomu, že mi nejde o to šetřit vlastní peněženku ale o životní prostředí je logické, se omezit i v tomhle ohledu.
7. Kousky českých návrhářů se nepočítají - jednak není pravděpodobné, že bych je kvůli ceně najednou začala skupovat ve velkém ale hlavně chci podpořit české talenty (a ekonomiku) a to dobré je!





ShareThis