The Weekender Guide (aneb 6 rad jak si užít perfektní víkend)

Jul 6, 2015



When you get BMW Gran Coupe 4 for the weekend of course you have to go on a road trip. We agreed that Germany should get our second chance and inspired by the beautiful images from munichandthemountains.com we decided to see Garmisch Partenkirchen and Munic. Now I know that this will inspire many of my future trips because I definitely want see more of German nature and stunning alpine roads.


Make a plan, ditch a plan
If you are planning a trip for a weekend, it’s definitely useful to do your research beforehand to make sure you see all the great places. I like to have a lot of options but I don’t want to put myself under pressure just because I can’t make it all.
It’s better to allow yourself to be spontaneous and if you really like one spot, stay longer and don’t worry about missing on the others. If you have a plan, you can ditch the plan.

Find the perfect guide
That doesn’t always mean you need to know a local living at the spot you’re traveling to as long as you find a good guide.
Likealocal.com or mydomaine.com have proven to be a great source of inspiration and must-see spots. Even when I spoke to locals they recommended the same places.

Niche over mass
When I travel I never visit the generic brands or restaurant chains you find everywhere. I travel to see something authentic and I want to support the smaller businesses.

Drive and (don’t) pack lightly
Travelling on a plane certainly has it’s advantages but taking a good road trip and enjoying the ride is priceless. Also, being the impulsive person that I am car has the great advantage for me that I can change the plan as often as I want. And of course you can never be too limited in your packing when travelling with a car.

Dress for no stress
It doesn’t mean that I put on sweatpants but I’m also not going to put on my tightest jeans to feel uncomfortable for hours and hours. I have a few pieces which really work for me: the jersey pencil skirt with simple white tee or Odivi stretchy cotton dress are all stylish and really comfortable pieces.
Paired with cool sneakers I’m always good to go.

Push play
Even in the best company in might happen that there are a few silent moments which is exactly where a good playlist comes in hand. Best choice are uppy pop songs which certainly won’t offend anyone. I always include Pharrel Williams, Beyoncé, WKND and so on in my selection.

/

Když dostanete na víkend půjčené BMW Gran Coupe 4 je jasné, že musíte vyrazit vyrazit na road trip. Rozhodly jsme se, že dáme šanci Německu a inspirované krásnými fotkami z munichandthemountains.com jsme vyrazily do Garmisch Partenkirchenu a Mnichova. Celý výlet mě přesvědčil, že se do Neměcka musím jěště rozhodně vrátit, protože chci poznat víc krás německé přírody a alpských cest. 

Naplánuj, neplánuj
Pokud plánujete vyrazit někam na víkend, rozhodně se hodí pořádně prozkoumat jaké jsou možnosti, abyste nevynechali, žádné skvělé místo. Já mám raději mít spoustu plánů a nápadů na to kam jít a co vidět, ale rozhodně se nestresuji tím, když nějaké vynechám. Vždycky je lepší být trochu spontání a zůstat třeba déle tam, kde se mi to opravdu líbí než se pořád bát, že něco nestihnu. Když máte plán, můžete z něho něco klidně vynechat.

Výlet je tak dobrý, jako váš guide
A to ani neznamená, že musíte znát někoho, kdo v dané oblasti žije. Úplně stačí najít si super guide! likealokal.com nebo mydomaine.com pro mě byli skvělým zdrojem inspirace a fungovali natolik úspěšně, že mi i místní doporučovali stejná místa.

Řiď a (ne)bal na lehko
Cestování letadlem má svoje výhody ale výlety autem, kde si opravdu můžete užít cestu samotnou jsou k nezaplacení. Navíc vzhledem k tomu, jak jsem impulzivní auto má tu výhodu, že můžu lehce změnit nebo upravit plány. Nikdy taky nemusím balit příliš na lehko, což miluji protože jsem vždycky stašně nerozhodná.

To pravé oblečení na cestu
Jasně, že se chci vždy cítit pohodlně. Určitě si výlet moc neužiju, když na sebe hodím svoje nejužší džíny a kousavý top, nechci ale ani na sebe hodit naši českou cestovní uniformu - tepláky. Lehká žerzejová pouzdrová sukně s jednoduchým tričkem nebo bavlněné super pružné šaty Odivi jsou pro mě vždycky oblíbenou volbou. Zvlášť když k nim přidám pár jednoduchých tenisek.

Připravený playlist 
I v té nejlepší společnosti se může stát, že nastane v autě chvilka ticha a přesně proto je dobré mít připravený playlist a fajn popové písničky nikoho nemůžou urazit. Nikdy v mém výběru nechybí Pharrel Williams, Beyoncé nebo WKND.


ShareThis