The awkward moment when your father agrees with your fashion choices

Jan 29, 2015

coat Weekday, sweatshirt Odivi SS15, pants American Apparel

Let's be honest these pants kind of look like these stretchy ski-pants everyone was into in the 90s and my father, well, he loves everything that is sportswear so clearly he has been very happy with my fashion choices lately because the more sporty I get the more he approves. He also evaluated them as warm enough as he is often concerned I am not dressed adequately to the weather. Not sure how if I can consider that a success.
/
No přiznejme si to, jak predevčírem Katka z H&M vtipně poznamenala, tyhle kalhoty vypadají hodně jako šponovky, pamatujete si je, že? V devadesátkách byly strašně populární. 
Můj táta miluje všechno sportovní/funkční oblečení, takže přirozeně byl z těhle kalhot úplně nadšen. Navíc vyhodnotil, že vypadají teple a tudíž jsou pro mě vhodné na zimu, protože se často obává, že se  v zimě oblékám nedostatečně (ještě že nikdy nepotkal bezpunčochovou Paulu). Takže obecně, čím sportovněji se oblékám, tím je spokojenější. Nejsem si jistá, jestli to mám považovat za úspěch.

Long time no ski

Jan 21, 2015

pants American Apparel, sweater H&M borrowed from Pauline

Lyžovat jsem byla naposledy snad před deseti lety. Chápejte, v pubertě jsem dospěla k názoru, že s rodiči na dovolenou rozhodně nepojedu, i když jsem se tak vyhýbala svým oblíbeným činnostem. O to víc jsem si to lyžování po takové době užila a to i přesto, že podmínky nebyly vůbec ideální (chvílemi byla taková mlha, že člověk lyžoval v podstatě poslepu). Mít ubytování přímo pod sjezdovkou v chatách ve francouzském stylu bylo velmi příjemným bonusem, bylo tam ale hrozné světlo na focení takže fotek vyšlo jen pár. Výzvou ale pro mě trochu bylo stravování - držím tento měsíc Whole30, takže najíst se venku je docela oříšek. Dát si něco, co neobsahuje mouku, cukr, luštěniny nebo mléčné výrobky je relativně lehké, najít ale jídlo, které neobsahuje všechny tyhle tři věci najednou je už dost problém. Nakonec se ale personál středoslovenských restaurací ukázal chápavější než jsem čekala a nemusela jsem hladovět. 

Furthest thing from perfect

Jan 15, 2015

skirt and sweater American Apparel, oversized bomber Zara, shoes Nike AirForceOne

Od té doby, co jsem si pořídila auto jsem téměř přestala řešit počasí, tenhle týden když jsem si brala na sebe tuhle sukni jsem byla ale naprosto přesvědčná, že venku vládne jarní počasí, vane příjemý větřík a  rozhodně se nemusím bát toho, že by mi měla být zima. V okamžiku, co jsem vystoupila z auta, jsem hodně rychle pochopila, že bych se nemohla víc mýlit. Místo jemného větříku vanul otřesný vichr a moje nohy byly za chvíli celé červené a ztuhlé zimou. Vyšly z toho ale tyhle skvělé fotky. Však to znáte, pro blog se musí trpět.
PS: Na fb pak přidám pár otřesných Martina X vítr failů. To se pobavíte.

I quit shampoo vol. 2

Jan 8, 2015


Tohle je moje zimní verze oblékání pro přežití. Oversized bomber, pořádný svetr a Nike Air Force 1.

Zajímalo vás, jak se to dále vyvíjí s mým závazkem nemýt si vlasy. Ve svém úsílí samozřejmě nepolevuji, ale rozhodně to není procházka růžovou zahradou. Vlasy se mi mastí v podstatě pořád stejně rychle. Respektive z jednoho dne se interval protáhl lehce nad jeden a půl, kdy moje vlasy vypadají čisté. Jednou týdně si vlasy umývám vodou se sodou a ta je umyje naprosto dokonale, ale trochu mě po ní svědí pokožka hlavy, takže musím spoléhat i na další altenativy šampónu. 

Vyzkoušela jsem tyhle:

Jablečné pyré (1/2 pyré 1/2 vody) - výhodou je, že je to velmi příjemné a hezky voní. Jeho mycí vlastnosti jsou ale omezené. Funguje na trochu mastné vlasy, ale v dalších fazích je už moc neumyje. Spíš osvěží.
Marocký jíl - Rhassoul (vrchovatá lžíce zalitá hrnkem horké vody) - výhoda je, že je skvělá na pokožku hlavy a dá se použít na celé tělo. Nechává ale vlasy susší a takové trochu tuhé, což je ale na jednu stranu fajn, protože už není potřeba žádný lak ani tužidlo. Nedoporučuji ale 2x po sobě - zůstal mi ve vlasech hřeben!

Tak uvidíme, jak se to bude dále vyvíjet. Neztrácím ale naději.






ShareThis