I quit shampoo

Nov 28, 2014

turtleneck Local Icons/Jitex, riding pants American Apparel, coat Weekday, backpack Kanken

If you didn't think I was becoming a hippie already this will definitely convince you. I completely stopped using shampoo and conditioner. It has 3 advantages it is economical ecological and it's definitely good for your hair. The theory is that by washing our hair often and using shampoo we are causing the overproduction of sebum ourselves and the sebum itself is good for your hair so we shouldn't try so hard to remove it.You can read more about this method here are you can download this book by a girl who has been using this method for a while and answers all the questions you might have and offers whole variety of natural substitutes for shampoo. So far I have tried the nopoo classic combo of soda and apple cider vinegar but I'm definitely going to try other alternatives as well. My hair is very soft and gets greasy really fast so I have been used to washing my hair daily or using tons of dry shampoo. It has been two weeks now and I have to say that my hair looks shinier and feels thicker. I'm also trying to wash my hair less often than before but it still gets greasy as quickly as before. I'm not giving up though because the book says that it can take up to two to three months for the sebum overproduction to stop. Big difference also is that my hair doesn't feel as clean as before after I wash it but that is simply because the soda is not meant to remove the sebum completely. it is not at all a problem though my hair doesn't smell like anything but it looks clean after I dry it. So what do you say? Any questions or discussion is welcome.

/

Jestli jste si doteď nemysleli, že hipíkovatím, tak tohle vás jistě přesvědčí. Úplně jsem přestala používat šampón a kondicionér. Výhody to má hned 3: je to ekonomické, ekologické a rozhodně je to dobré pro vaše vlasy. Teorie je taková, že používáním šampónů a častým mytím si nadprodukci mazu způsobujeme sami a hlavně onen maz sám o sobě je pro naše vlasy dobrý, takže bychom ho neměli tvrdošíjně odstraňovat. Více si ale přečtete třeba tady nebo si můžete za pár kaček stáhnout knihu od téhle slečny, která odpoví na všechny vaše otázky a nabízí celou škálu přírodních alternativ. Já jsem zatím vyzkoušela nopoo klasiku (anglická zkratka pro no shampoo) - umývat vlasy roztokem sody a opláchnout jablečným octem. Chystám se ale i na další alternativy. Mám velmi jemné a rychle se mastící vlasy, takže jsem byla zvyklá si je mýt každý den nebo si druhý den aplikovat na hlavu asi tunu suchého šampónu. Zatím jsou to dva týdny a musím uznat, že vlasy jsou na dotek silnější a snažím se dělat i mezi umytími větší rozestupy, ale nadprodukce mazu se zatím rozhodně neupravila. Celý proces ale může trvat i dva měsíce a více, takže rozhodně nic nevzdávám dopředu. Velká změna je v tom, že po umytí už nemám takový pocit čistých vlasů, ale to je prostě proto, že soda vás mazu zbavuje jen částečně. Jinak to ale opravdu není problém. Moje vlasy nesmrdí ani nevoní, ale vypadají a jsou i po usušení na dotek čisté. Tak co vy na to? Diskuse i dotazy jsou vítány.

PS: díky bohu za Kanken! Nosím ho teď všude.

cosmetic update #1

Nov 24, 2014

Rozhodla jsem, se že pro přehlednost budu všechny o kosmetice číslovat. Takže začneme tím dnešním zase pěkně od začátku.

Už je to řadu let co se odličuji micerální vodou od Biodermy a víc než rok od doby, co jsem na noc začala používat Bio Arganový Olej. Poslední dobou se ale z mé kdysi vytrvale suché pleti (snad asi i díky tomu oleji) stala spíš normální až problematická a mě se víc než kdy předtím začaly dělat pupínky. Byl to docela neočekávaný vývoj, vzhledem k tomu, že už jsem v druhé půlce dvacítek, ale přimělo mě to trochu upravit svoji pleťovou rutinu. Protože je ale moje pleť stále citlivá  potřebovala jsem šáhnout po něčem co by ji nedráždilo (navíc jsem vyloženě proti značkám typu Clinique, které si na svoji vhodnost pro citlivou pleť opravdu jen hrají - to už mám odzkoušeno).
...a tak jsem objevila Kiehl's, respektive jsem ho znala už ze svých cest po USA ale teď jsem se ho konečně rozhodla vyzkoušet a vůbec poprvé v životě se odhodlat k používání tonika a že to bylo úspěšné to je jasné, jinak bych to sem ani nepsala.
Uklidňující měsíčkové tonikum, jsem zvolila proto, že je narozdíl od drtivé většiny ostatních značek úplně bez alkoholu ale přesto, nebo spíš právě proto (odmašťováním mastné pleti docílíte spíš zvýšením produkce mazu než naopak) mi s pupínky dost pomohlo. Hurá! Měsíček navíc pleť perfektně zlidňuje a dobrou správou je, že úplně stačí pár kapek.
Arganový olej na noc jsem zase nahradila Midnight Recovery koncentrátem, který není tak výrazně mastný a mnohem rychleji se vstřebává. Navíc voní po levanduli, což je moje nejoblíbenější vůně vůbec.
K tomu jsem přidala i jejich BB cream, který je pro mě asi zatím vůbec nejlepší BB cream, jaký jsem kdy vyzkoušela. Naprosto mi vyhovuje jeho krémová textura, skvěle se nanáší, rychle se vstřebává a vypadá naprosto přirozeně. Dám si přes něj lehce minerální pudr MAC a vydrží mi celý den. Jediné co vás může překvapit je vůně ...připomíná mi trochu lékárnu, ale mě to osobně vůbec nevadí, protože po zkušenosti s Arganovým olejem (který mimo jiné pořád občas používám na zklidnění a vyživení), vím, že dobré věci nemusí vždy vonět. Takže u mě výhra na celé čáře.

/


Kromě toho jsem ale v dekorativní kosmetice stále naprosto věrná MACu a v pátek jsem se byla mrknout na představení nové vánoční kolekce a edice Heirloom Mix, která je plná třpytek a tmavých ale krásných odstínů, tak jak se na zimu patří. 
Mě asi nejvíc láká tahle minerální tvářenka v perfektním odstínu chladně růžové a mini balení pigmentů, které mě baví snad ve všech odstínech. Různá vánoční balení produktů jsou navíc skvělým dárkem pro jakoukoliv ženu...třeba pro mě, ehm Ježíšku? 
Vyzkoušet si je můžete na speciální MAC oslavě na které se můžete příhlásit na info@maccosmetics.cz
už jsou volné jen tyhle termíny:
 M•A•C OC Nový Smíchov: 24. 11. od 18:00 a 25. 11. od 19:00
M•A•C OC Palladium: 26. 11. od 18:00 a 27. 11. od 19:00
M•A•C OC Chodov 28. 11. Od 18:00 a 29. 11. od 15:00


Jinak, díky pročištění skříně a dokoupení pár základních kousků, se konečně začínám dostávat na šatník se kterým jsem velmi spokojená a už se opravdu těším až se s vámi koncem týdne podělím o nové outfitové příspěvky i o to jak se zatím vyvýjí můj šatník o 5. kusech.
Jo a taky o tom, jak se ze mě stává větší a větší hipík. Stay tuned.

Wangsters

Nov 4, 2014

dress ODIVI, sneakers Nike

Tady jsou fotky z prezentace kolekce Alexander Wang X H&M, která bude v prodeji už 6.11 na Myslbeku. Trochu jsem doufala, že vzhledem k sportovnímu tématu budou kousky trochu víc funkční/prakticé ale jedná se prostě hlavně o stylovou záležitost. Nejvíc se mi z kolekce líbí hlavně ty jednoduché nositelné kousky, protože se snažím o oblečení uvažvat střízlivěji a přemýšlet o tom jak často bych danou věc chtěla nosit. Proto u mě jednoznačně vítězí šedá mikina a šedá set crop topu s dlouhým rukávem a pouzdrovou sukní (protože, co je lepší než pouzdrová sukně!), samozřejmě taky sportovní podprsenky, které vypadají super ale asi nebudou úplně na sport a minimalistický kožený batoh (ještě, že se doplňky nepočítají do mých 5. kousků;).
Po mojí zkušenosti s T by Alexander Wang (čtěte na futruy.com) jsem ale z Wanga taková trochu zklamaná a tak doufám, že si H&M samotné dalo na téhle kolekci víc záležet.
Já jsem ale extra nadšená za tyhle šaty, které jsem si pořídila od Odivi. Které jsou naopak hlavně o jejich nositelnosti... více tady

Fotky všech produktů tady.

ShareThis