Postcard from paradise

Jun 22, 2014


Looking back at our vacation it feels like one really beautiful dream and I can't express how happy and grateful I am we got to go to Philippines together. It is gorgeous tropical paradise where people are nice, speak very good english and everything is cheap. We touched the corals and fed some fishies how awesome is that?

I have one tip for you if you are going on a vacation and it doesn't have to be the Philippines buy a waterproof single use analog camera and you get beautiful pictures with 90s vibe. I love it!

/

Když vzpomínám na naši dovolenou připadá mi to jako jeden krasný velmi živý sen a přijde mi že nedokážu dostatečně vyjádřit jak moc jsem šťastná a vděčná za to, že jsme spolu byli na Filipínách. Je to krásný tropický ráj, kde lidé umí dobře anglicky jsou strašně milí a všechno je levné.
Dotkli jsme se korálů, krmili rybičky, leželi v úplné tmě na pláži a pozorovali hvězdy. Může být něco lepšího?

Jeden typ pro vás, pokud se chystáte na dovolenou a nemusí to být zrovna Filipíny, vemte si jednorázový voděodolný foťák a budete mít krásné fotky s devadesátkovým nádechem.



4 reasons to wear Birkenstock sandals

Jun 19, 2014

Marni for H&M pajama

1. They are highly fashionable...and don't take it as a bad thing! People aren't looking at this trend from the right angle. Fashion is a form of art and the nature of art is that is supposed produce emotions - to shock and provoke and so it often happens that an "ugly" trend appears and with shoes particularly so. The difference is that before the most high fashion items were usually uncomfortable or practically unwearable the beauty of this trend lies within the liberalization of fashion for women where something that is high fashion can also be very comfortable to wear.
2. They are comfortable ...duh! Thank god I bought these before my vacation it was the perfect shoe for exploring the city.
3. Those who worn them the whole time will think that you finally ditched fashion and your uncomfortable shoes and came to your senses when really you are more fashionable than ever.
4. It's a conversational piece! People will hate them or they might admire you for being daring or just think you are plain crazy. There will be stuff to talk about either way.

photos Hong Kong bay and flower market

/

1. Jsou v módě...a nemějte jim to za zlé! Lidé se na trend těhle bot dívají trochu ze špatného úhlu. Móda je formou umění a to má vzbuzovat emoce - šokovat, provokovat nebo ho obdivovat a je proto zcela typické že se pravidelně objevují "ošklivé" trendy. U bot bych řekla, že je to velmi dobře patrné. Rozdíl je v tom, že to zároveň obvykle znamenalo, že byly také extrémně nepohodlné nebo prakticky nenositelné a myslím, že v tom je to kouzlo tohohle trendu (a taky trendu nošení sportovních tenisek k čemukoliv včetně pouzdrové sukně) je v tom, že je to velká liberalizace módy pro ženy, tedy že i něco co je high fashion, může být zároveň velmi pohodlné a to bychom měly oslavovat.
2. Jsou pohodlne, ne asi! Koupit si je před dovolenou byl super nápad, na dlouhé chození po městě jsou naprosto perfektní.
 3. Ti, co je nosili celou dobu, si budou myslet, že jste se konečně zmoudřili, vykašlali se na módu a pořídili si praktickou obuv, ale vy budete stylovějši než kdykoliv předtím.
4. Je to téma k hovoru. Lidi je budou nenávidět, obdivovat vás za troufalost nebo si myslet, že vám asi hráblo. Tak či tak budou vzbuzovat vášnivé konverzace.  

How to keep your face looking cool even in high temperatures

Jun 11, 2014


1. Méně je více a v létě to platí 10x tolik! Takže v létě i já přecházím na BB cream a nejlépe o stupínek tmavší. Teď používám MAC BB cream, který má body navíc za vysoký ochraný faktor.
2. Som fresh respektive nejsem, protože jestli v zimě je můj odpolední program nabitý tak v létě je ještě nabitější, chci si ho přece pořádně užít ne? Takže to aspoň předstírám s pomocí MAC CC creamu mají ho v různých verzích (například neutralizující zarudnutí) ale já momentálně používám odstín Illuminate na rozjasnění a občas ho aplikuji i na závěr jako rozjasňovač.
3. Zafixuju ho pudrem. Měla jsem období, kdy jsem se na pudr ani nepodívala ze špatné zkušenosti, že mi vysušoval pleť ale tenhle minerální je úplně zázračný. Za prvé s pudrem moje pleť vypadá upraveněji a BB cream mi déle vydrží i když se potím.
4. Nebuďte létající hlava světlého odstínu na jinak opáleném tělě a pořiďte si pudr o odstín nebo dva tmavší podle toho jak moc se normálně opálíte.

Hong Kong

Jun 10, 2014

H&M skirt and t-shirt, Topshop sandals
silver iPad case Happy Plugs

Did you know that Hong Kong is the most amazing city in the world? I fell in love with it in first five minutes I stepped off the bus from the airport. This city is kind of like San Francisco, Las Vegas, London, Rio and China mixed together in one perfect harmony. Hong Kong is nothing like the rest of China mainly because it used to be a British colony but in the same time many things that are typically Chinese can be found here. All these street markets for example and the Temple Street Night Market is for sure one worth visiting. Clothes, electronics or sex toys? They got it all! 
Hong Kong has also tons of organic/fair trade/vegan restaurants which are very rare in rest of the China.
What else do you need?
/
Věděli jste, že Hong Kong je nejlepší město na světe? Zamilovala jsem se asi v prvních 5 min co jsme vystoupili z autobusu z letiště. Tohle město je něco jako San Francisco, Las Vegas, Londýn, Rio a Čína dohromady v jedné perfektní harmonii. Špinavé moderní tropické pulzující město a já ho MILUJI!  Hong kong je úplně jiný než zbytek Číny hlavně vlivem toho, že je to bývala britská kolonie ale zároveň si zachoval spoustu věcí, které dělají Čínu, Čínou. Třeba jako Temple street night market, který rozhodně stojí za vidění. Chcete oblečení, elektroniku nebo sexuální pomůcky? Všechno mají! 
V Hong Kongu se taky skvěle najíte v bio/fair trade/vegan restauracích, na což ve zbytku Číny moc nenarazíte.
Co víc si přát?


ShareThis